cel mai bun blender

Cel mai bun blender este mai mult decat un aparat pentru preparat smoothie-uri. Fie ca vrei sa alegi un blender vertical, blender pentru smoothie, blender ieftin sau profesional, cu acesta vei putea face maioneza, mixa fructe si legume pentru mancarea bebelusului, prepara piureuri ori sosuri, macina nuci pentru untul de arahide sau sparge cuburi de gheata pentru bauturi racoritoare.

Recomandare top modele de blendere

1Blender vertical Bosch ErgoMixx Style MS6CM6120

Blender vertical Bosch ErgoMixx Style MS6CM6120

Catalogat drept cel mai bun blender de mana, pe langa ca este extrem de usor de utilizat, acest blender vertical Bosch exceleaza pana si la cele mai dificile sarcini, asigurand o procesare rapida si perfecta de fiecare data.

O carafa mare de 600 ml iti permite sa prepari pana la 2 smoothie-uri. Nu este cel mai ieftin blender vertical, insa puterea mare de 1000W, cele 12 viteze + turbo, minitocatorul, vasul gradat, cutitul Quattro Blade, carcasa si piciorul realizate din otel inoxidabil de inalta calitate justifica pretul sau.

2Blender vertical Tefal HB656838

Blender vertical Tefal Quickchef HB656838

Nu este nevoie sa faci economii la sange ca sa iti poti achizitiona un blender de 1000W cu maner moale si sistem antialunecare. Iti recomand un blender puternic cu imersiune de la Tefal ce asigura performante maxime cu pana la 20 de viteze variabile, ajustabile intuitiv.

Este un blender vertical de calitate cu care poti obtine preparatele preferate far a depune prea mult efort. Mai mult decat atat, dispune de accesorii compatibile cu masina de spalat vase, astfel ca nu vei pierde prea mult timp cu curatarea lui.

3Blender vertical Philips Viva Colelction HR2656/90

Blender vertical Philips Viva Colelction HR2656/90

Acest blender vertical ieftin de la Philips vine cu un echilibru perfect in puterea mare de 800W, versatilitate (viteza variabila) si accesibilitate. Este un blender de mana cu maner conceput ergonomic ce are in dotare lame din titan ascutite cu aparatoare ce previn stropirea.

Pentru a mixa mai bine fructele si legumele in supele si piureurile fine, Philips si-a echipat blenderul cu o tehnologie inovativa ce utilizeaza o forma triunghiulara si un flux optim pentru o performanta maxima.

4Blender pentru smoothie Biovita Legend-800

Blender pentru smoothie Biovita Legend-800

Poti pune orice in acest blender Biovita pentru smoothie, de la telina la varza kale si pana la cuburi de gheata sau fructe congelate, in numai 1 minut vei avea o bautura gustoasa si revigoranta. Este un blender sport puternic cu motor de 800W si lame din inox pentru o maruntire si rasnire eficienta.

Acest blender pentru fructe si legume este simplu de utilizat, doar pui alimentele dorite in bol, atasezi capacul cu lame si il asezi in baza. Vine cu 2 recipiente din tritan pentru a putea prepara exact cantitatea dorita de fiecare data.

5Blender pentru smoothie Nutribullet Pro

Blender pentru smoothie Nutribullet Pro

Dupa parerea mea, atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun blender pentru smoothie, ar trebui sa te orientezi catre brandul Nutribullet. Iar un model care sa aiba cat mai multe recipiente pentru preparare este ideal. Setul este compus din 5 accesorii – 2 cupe inalte, 1 inel simplu, 1 inel cu maner si 1 capac To Go, in timp ce motorul cu putere de 900W iti asigura forta necesara pentru a felia, macina, pasa, amesteca, toca si marunti absolut orice.

Modelul de blender pentru smoothie Nutribullet Pro este extrem de silentios, astfel ca poti face bautura preferata fara sa ii trezesti pe ceilalti din locuinta. Tehnologia utilizata la acest blender puternic nu iroseste nici un nutrient din fructele si legumele indragite, tot gustul delicios si vitaminele ajungand in bautura ta.

6Blender sport & Smoothie maker Ninja QB3001EUS

Blender sport & Smoothie maker Ninja QB3001EUS

Ninja QB3001EUS nu este cel mai ieftin blender de pe piata, insa are un pret mai mult decat atractiv pentru ceea ce poate sa ofere. Este un blender pentru smoothie ieftin si bun cu lame ce combina un motor puternic de 700 de wati cu lamele de precizie Ninja, care amesteca cu usurinta fructe si legume intregi, nuci, seminte si inclusiv gheata.

Are un panou de comanda digital si lame din otel, iar multi dintre cei care l-au achizitionat il considera a fi un blender bun pentru bebelusi si copii deoarece iti permite sa prepari rapid piureuri, sosuri sau suculete delicioase, cu o consistenta fina.

7Blender de masa profesional Tefal BL811D38

Blender de masa profesional Tefal BL811D38

Un blender de masa multifunctional cu un pret avantajos si o multime de functii si caracteristici. Blenderul Tefal dispune de un motor puternic de 1200W, lame detasabile de inox revolutionare ce asigura o mixare perfecta, buton variabil pentru viteza, 28000 rotatii pe minut, 3 programe automate, vas din sticla termorezistenta si tehnologia revolutionara Powelix.

Imi place la acest blender profesional de 1200W faptul ca reuseste sa mixeze rapid atat legume si fructe intregi cat si cuburi mari de gheata. Sistemul anti-alunecare este excelent pentru ca nu ii permite blenderului sa se miste in voie pe blatul din bucatarie. Mai mult decat atat, are un sistem de racire inteligent ce combina actiunea unei sigurante resetabile cu ventilarea de la nivelul motorului pentru a preveni supraincalzirea acestuia.

8Blender profesional de bucatarie Bosch Vita Power Serie 4 MMB6174S

Blender profesional de bucatarie Bosch Vita Power Serie 4 MMB6174S

Daca vrei sa cumperi cel mai bun blender pentru bucatarie, iti recomand sa arunci un ochi peste modelul acesta de Bosch Vita Power Serie 4. Reprezinta o investitie de care vei fi cu siguranta multumit/a. Este un blender profesional pentru utilizare de acasa, extrem de silentios ce ofera performante de operare ridicate, indiferent de cat de intens il vei utiliza.

Creat in mod special pentru a mixa si blendui orice, acest blender cu cana de sticla de inalta calitate marca Bosch are o carcasa din material durabil, cutit ProEdge cu sistem EasyKlick pentru taiere precisa, 2 trepte de viteza + Impuls, astfel incat poti prepara rapid si usor smoothie, shake, hummus sau diferite supe crema. Printre avantajele sale se numara un motor puternic de 1200W ce asigura pana 30.000 de rotatii pe minut astfel incat sa poata procesa orice fel de ingredient.

cele mai bune blendere

Ce este un blender si de ce este util in bucatarie?

Un blender este un electrocasnic mic de bucatarie folosit pentru a mixa, pasa si marunti diferite alimente precum fructe sau legume, seminte sau nuci etc.

Este format dintr-o lama rotativa dispusa la baza aparatului si care este activata de un motor mai mult sau mai putin puternic. Modelele mai performante, de regula cele care au mai multi wati, pot sparge chiar si gheata pentru a face smoothie-uri reci cu cafea in sezonul cald.

Exista mai multe modele de blendere, primul si cel mai comun este blenderul clasic de masa, stationar si care poate fi folosit si pe post de robot de bucatarie. Al doilea tip, aparut recent pe piata este blenderul vertical de mana ce are uneori si rolul de mixer pentru a prepara diferite sosuri. Ultimul tip este smoothie maker-ul, un blender sport cu recipiente portabile apreciat de persoanele active preocupate de fitness.

In ultimii ani, interesul pentru un stil de viata sanatos a crescut considerabil, iar un astfel de blender a devenit din ce in ce mai util in bucatarie. Cu cel mai bun blender poti face rapid shake-ul proteic pentru inainte sau dupa antrenament sau prepara diverse sucuri delicioase bogate in substante nutritive.

Daca te intrebi “cat costa un blender?“, trebuie sa stii ca pretul de achizitie al unui astfel de dispozitiv porneste de la 50 de lei pentru modelele de blendere ieftine cu mai putine functii si accesorii incluse in pachet si poate ajunge pana la 5000 lei pentru modelele de blendere profesionale intalnite in restaurante sau cafenele.

Un pret mai mare inseamna automat rezultate mai bune si versatilitate in gatit. Insa, sunt si mici exceptii: spre exemplu exista blendere foarte scumpe care pur si simplu se gatuie cand sunt utilizate mai intens, sau blendere ieftine care mi-au intrecut asteptarile. Sper ca ghidul de mai jos sa iti fie de ajutor atunci cand alegi cel mai bun blender pentru tine.

De ce sa cumperi un blender:

  • regim alimentar sanatos – vei renunta sa mai cumperi diferitele sucuri gata preparate de pe rafturile supermarketurilor
  • flexibilitate in gatire – poti face supe, smoothie-uri, sucuri, piureuri in doar cateva minute
  • stii exact ce consumi – poti prepara bauturi fara aditivi, zaharuri sau mai stiu eu ce conservanti toxici
  • poti face rapid un shake pentru sala care sa iti confere satietate si sa iti asigure energia de care ai nevoie inainte sau dupa exercitiu

Blender vertical de mana

blender vertical de mana

Un blender vertical – cunoscut si sub numele de blender cu imersiune, blender manual sau blender de mana – poate sa completeze o bucatarie bine echipata, inlocuind cu succes mixerul greoi atunci cand vrei sa prepari putina frisca pentru o felie de placinta sau o lingura de maioneza pentru sandwich.

Cel mai bun blender vertical poate inlocui electrocasnicele de bucatarie voluminoase, oferindu-ti o performanta similara. Desi sunt situatii in care se cere utilizarea unui blender clasic, este indicat sa ai la indemana si un astfel de blender de mana.

Toate modelele de blendere verticale pot face treburi basic precum bate frisca, amesteca si mixa diverse compozitii. Avantaje: se curata mai usor, necesita putin spatiu de depozitare, pret mai accesibil, greutate redusa, portabilitate ridicata, poti amesteca ingredientele direct in oala sau tigaie. Dezavantaje: motor cu putere mai mica

Blender pentru smoothie

blender pentru smoothie

Sunt zile in care imi doresc sa savurez o bautura racoritoare si proaspat preparata. Un blender pentru smoothie – cunoscut si ca smoothie maker, blender sport sau blender nutribullet – este jucaria perfecta dintr-o bucatarie moderna. De regula, are o forma compacta si dimensiuni reduse astfel ca poate fi lasat la vedere pe blatul mobilei, fara sa ocupe prea mult spatiu.

Cel mai bun blender pentru smoothie iti vine in ajutor in diminetile in care ai putin timp liber la dispozitie ca sa prepari un mic dejun sanatos. Poti prepara o multime de retete de smoothie-uri in numai cateva minute, iar faptul ca vine cu recipient detasabil are avantajul ca il poti lua cu tine si savura pe drum spre job sau sala de fitness.

Un blender bun pentru smoothie nu ar trebui sa lipseasca din arsenalul unei persoane active ce isi doreste un stil de viata cat mai sanatos, cu o dieta bogata in vitamine si nutrienti.

Blender profesional de masa multifunctional

Blender profesional de masa multifunctional

Indiferent ca vrei sa incepi sa duci un regim alimentar mai sanatos, sau doar iti doresti o solutie practica pentru a prepara supe, sosuri, unturi din diferite alune sau nuci, ori doar o bautura delicioasa, un blender de masa multifunctional sau un blender profesional este ceea ce cauti.

Un blender multifunctional de bucatarie este ideal pentru a prepara smoothie-uri pline de nutrienti necesari organiscmului, dar si pentru a prepara bauturi calde, cum ar fi supele crema. Cel mai bun blender de masa poate toca fara probleme legume si fructe tari, nuci si zdrobi gheata.

Fata de modelele de blendere mentionate mai sus, un blender profesional pentru acasa vine cu un motor mai puternic, cu mai multe rotatii pe minut, diverse programe pentru a crea o varietate de preparate, mai multe accesorii incluse care sa iti vina in ajutor.

cum aleg un blender

Cum aleg cel mai bun blender de bucatarie?

Fei ca vrei sa afli care este cel mai bun blender pentru tine sau vrei sa alegi un cadou inspirat pentru un prieten sau cineva drag, este important sa te orientezi catre un blender de calitate la pret decent.

Nu oricine dispune de cateva sute bune de lei pentru a cheltui pe un blender de bucatarie, de aceea am ales sa iti prezint cateva caracteristici pe care un blender bun ar trebui sa le aiba.

PUTERE

In magazine gasim atat blendere de 300W cat si de 1000W sau chiar si de 1500W+, iar multi producatori pretind ca cu cat mai blenderul are mai multi wati, cu atat poate sa ofere o performanta mai buna.

Adevarul este undeva la mijloc, da, cu cat este mai puternic cu atat poate sa blenduiasca mai bina, insa, design-ul lamelor sau forma carafei au si ele un impact asupra rezultatelor obtinute.

De multe ori, un blender cu putere mare, de peste 700-1000W are si o rasnita pe care o poti folosi la macinarea boabelor de cafea, atunci cand vrei sa prepari o cafea buna cu ajutorul unui espressor.

CAPACITATEA BOLULUI

Este o caracteristica importanta atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun blender. Aceasta poate determina cantitatea de alimente pe care o poti introduce in dispozitiv atunci cand prepari o reteta.

Daca gatesti pentru numai doua persoane, un blender cu bol de 1 sau 1.5 litri este mai mult decat suficient. Pentru mai mult de 2 pers, as recomanda sa te orientezi catre un blender de peste 1.5 litri, poate chiar 2 litri.

Gasim si blendere ce vin cu mai multe recipiente de diferite capacitati si le poti lua in considerare daca vrei sa iti surprinzi familia cu bauturi diferite, dupa preferintele fiecaruia.

MATERIALUL CARAFEI

Desi ne place sa savuram bautura perfecta dintr-un pahar de sticla, in cazul blenderului, un recipient din plastic este cea mai inteleapta alegere, deoarece ii confera rezistenta si durabilitate.

Plasticul are o greutate mai redusa, insa dezavantajul lui este acela ca atrage mirosuri neplacute (daca nu este spalat corespunzator dupa fiecare utilizare) si este mai predispus la zgarieturi. Carafa din sticla este mai aspectuoasa si are rezistenta la socuri termice, insa daca se intampla sa o scapi pe jos, aceasta se va sparge.

Un compromis intre cele doua ar fi alegerea unui blender bun cu recipient din tritan care este BPA-free, durabil, usor si cu un aspect asemanator sticlei.

TREPTE DE VITEZA

Cel mai bun blender dispune de mai multe trepte de viteza, iar acestea pot varia intre 2 si 17. 3 viteze sunt mai multe decat acceptabile, daca sunt mai multe de 10 atunci este putin mai dificil sa diferentiezi treapta de viteza pe care o utilizezi.

Iti recomand sa alegi un blender cu functie Pulse sau Turbo si care atunci cand este activata, aceasta va face ca lamele blenderului sa se roteasca la viteza maxima, reusind sa mixeze cat mai bine compozitia.

Mai multe trepte de viteza sunt utile cand vrei sa utilizezi blenderul la diferite preparate si sa amesteci diverse ingrediente, unele mai moi (utilizand o treapta mai mica) altele mai dure (la o treapta inalta).

PROGRAME

Modelele de blendere profesionale vin cu diferite programe de lucru prestabilite si pe care le poti selecta in functie de reteta pregatita: smoothie, suc de fructe, milkshake, supa fierbinte, alimente congelate, sfaramare gheata, piureuri, unturi de aline sau nuci, deserturi precum inghetata etc.

PANOUL DE CONTROL

In acest caz, este mai degraba o chestiune de preferinte personale. Un meniu cu touchpad este mai usor de curatat, insa poate fi mai dificil de operat. Spre exemplu, trebuie sa apesi acelasi buton de mai multe ori pentru a porni/opri blenderul, selecta viteza sau programele.

Butoanele fizice ajuta la selectarea rapida a treptelor de viteza, insa se poate depune foarte usor murdarie pe la colturi. Blenderele cu rotita se curata foarte usor, sunt excelente la blenderele cu multe viteze, insa trebuie sa treci prin fiecare viteza pana sa ajungi la cea pe care o doresti.

LAME SI CUTITE

Cel mai bun blender vine cu cutit din otel inoxidabil, este rezistent si poate taia, marunti si pasa pana si cele mai dure alimente. Pentru o mai utilizare mai versatila, poti alege un blender ce are in dotare mai multe accesorii cu diferite tipuri de lame (in forma de S pentru rasnire, in forma de stea, pentru spumare, feliere, razuire etc.)

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Nume