omleta cu legume colorate

Ouale sunt o sursa bogata de proteine si grasimi sanatoase, iar aceasta reteta de omleta cu legume colorate este minunata in diminetile in care doresti sa ai diversitate la micul dejun.

Ce iti recomand este ca pentru a te bucura din plin de toate beneficiile oualor sa incerci, pe cat posibil, sa optezi pentru oua de la gaini crescute in curte sau macar organice. Ouale de casa au pana la de 3 ori mai mult omega-3, calciu sau alti nutrienti esentiali ce lipsesc cu desavarsire din ouale de la gainile crescute in ferme.

Avand in vedere ca pretul lor nu este unul exagerat de mare, este indicat sa te orientezi catre achizitia de oua organice. Mai mult decat atat, datorita continutului ridicat de nutrienti din ouale de casa, acestea sunt si mai satioase.

Ca sa prepari reteta de omleta cu legume nu ai nevoie de multe ingrediente, poti pune cam ce legume ai prin frigider la momentul respectiv sau poti incerca diverse combinatii de legume, dupa preferinte.

Mie imi place sa o prepar dupa combinatia de mai jos pentru ca impreuna dau un gust echilibrat si diversificat ce mangaie delicat papilele gustative.

Am decorat minunatia rezultata cu rosii cherry si putin suc de grapefruit (puteti folosi orice alt fruct doriti), bogat in vitamine si o felie de toast langa. Pentru vegetarieni si vegani, le recomand sa incerce reteta si in loc de oua sa foloseasca tofu.

 

Timp: 40 min (10 min pregatire + 30 min coacere)
Portii: 2
Dificultate: usor

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 ciuperci champignon maricele
  • o mana de spanac (sau ce alte verdeturi iti plac)
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • 1 lingurita de unt sau ulei de masline
  • 10 rosii cherry
  • patrunjel
  • 1 grapefruit

 

INSTRUCTIUNI

  • Este important ca inainte de a ne apuca de treaba, sa spalam cat mai bine legumele sub un jet de apa rece, sau mai multe daca nu ai optat pentru alimente organice.
  • Incepem cu ardeiul, il taiem in doua, curatam interiorul de seminte si il taiem cubulete. Apoi taiem ciupercile felii si spanacul cat mai marunt. Atentie: sa nu le amestecati, vor fi puse pe rand in tigaie
  • Luam un bol in care spargem ouale. Pentru cei care se stiu ca au probleme cu colesterolul marit si nu vor sa abuzeze, pot incerca sa puna doar doua oua intregi si 3 albusuri (daca gatesc acest mic dejun rapid si sanatos pentru 2 persoane). Le batem bine si adaugam sare si piper dupa gust
  • Asezam tigaia pe foc mediu si punem o lingurita de unt sau putin ulei de masline. Lasam sa se topeasca si intindem bine pe toata suprafata tigaii
  • Adaugam ardeiul si ciupercile, lasam sa se coaca la foc mediu pentru 3-4 minute, si amestecam din cand in cand pentru a se prepara uniform. Punem spanacul si mai lasam pe foc inca vreo 1-2 minute, pana se inmoaie bine
  • Peste legume adaugam mixul de oua preparat mai devreme si lasam sa se coaca cateva minutele. Amestecam delicat ca sa ii dam timp sa se coaguleze cat mai perfect
  • Punem compozitia rezultata pe o farfurie si decoram cu rosii cherry taiate in doua, patrunjel tocat marunt marunt
  • Garnisim cu o felie de grapefruit si o felie de toast sau avocado pentru o senzatie de satietate cat mai indelungata.

 

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Nume